قضاوت ۲ بانوی داور ایرانی در مسابقات فوتبال بازی‌های آسیایی ژاپن حضرت معصومه (س)؛ الگوی جامع زن مسلمان | هجرتی تاریخی که با ولایت پیوند داشت ازدواج موفق، یک مسابقه برای پیدا کردن کامل‌ترین آدم نیست | بررسی معیار‌های درست انتخاب همسر انجام پژوهشی درباره یائسگی و سلامت زنان توسط محققان ایرانی | نظام سلامت به سمت رویکردی پیشگیرانه و منسجم حرکت کند در نکوهش یک زندگی چهارقسطه فعالیت ۸۹ هزار زن در تعاونی‌های کشور | مشارکت ۱۴ درصدی زنان در اقتصاد، هدررفت نیروی انسانی است میزان ابتلا به سرطان در زنان برخی از استان‌های کشور بالاست | مهمترین عوامل افزایش خطر چیست ؟ آشپزی | چگونه خورش فسنجون با مرغ را مجلسی و رستورانی بپزیم؟ هجرت حضرت معصومه(س) از مدینه به قم، حامل پیامی درباره امامت بود سرزنش، قاتل خاموش زندگی مشترک | راهکار‌های مناسب کدامند؟ برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از سرطان‌های شایع بانوان در بوستان شهربانو امید مشهد بودجه هزینه شده برای بانوان در فدراسیون والیبال حاشیه ساز شد! احتمال جدایی یکی از مهاجمان پرسپولیس از این تیم در آستانه فصل جدید فوتبال زنان ویژه‌‍‌برنامه‌های امروز حرم مطهر رضوی برای بانوان (۱۴ شهریور ۱۴۰۵) تست قطره خون پاشنه پا از نوزاد؛ یک اقدام حیاتی برای تشخیص زودهنگام اختلالات نادر امیدهای تازه در خصوص درمان سرطان سینه بدون شیمی‌درمانی وقتی عده‌ای لباس‌های داخل خانه را در خیابان می‌پوشند ! چرا محل خواب نوزاد اهمیت زیادی در سلامت او دارد؟ تزریق ژل و فیلر یک خدمت پزشکی است یا زیبایی؟ ناکامی تیم ملی تکواندوی زنان ایران در مسابقات پاراگرندپری موجوی کره جنوبی
سرخط خبرها
فرزندخواندگی غیررسمی، مسیری پرخطر| واسطه‌های فرزندخواندگی بحران ساز می‌شوند

فرزندخواندگی غیررسمی، مسیری پرخطر| واسطه‌های فرزندخواندگی بحران ساز می‌شوند

  • کد خبر: ۳۷۵۳۴۸
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۵
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در برخی موارد، فرزندپذیری بدون طی مراحل رسمی انجام می‌شود و خانواده از طریق واسطه‌ها، راوی‌ها یا ارتباطات غیرقانونی، کودکی را به سرپرستی می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی برجی با بیان اینکه فرزندخواندگی غیرقانونی، مسیری است که ریشه‌های امنیت کودک را در بحران فرو می‌برد، گفت: در برخی موارد، فرزندپذیری بدون طی مراحل رسمی انجام می‌شود و خانواده از طریق واسطه‌ها، راوی‌ها یا ارتباطات غیرقانونی، کودکی را به سرپرستی می‌گیرد.

وی افزود: این نوع دریافت کودک معمولاً سال‌ها پنهان می‌ماند تا زمانی که خانواده برای ثبت‌نام مدرسه، دریافت بیمه، درمان یا بهره‌مندی از سایر خدمات اجتماعی نیازمند مدارک هویتی برای کودک می‌شود و، چون کودک فاقد این مدارک است، ناچار به مراجعه به بهزیستی و ورود به فرآیند قانونی می‌گردد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: برخی شبکه‌های غیررسمی از زمینه‌های بروز این نوع فرزندپذیری هستند. شناسایی این گلوگاه‌ها، تقویت نظارت و ایجاد مسیر‌های شفاف برای خانواده‌ها، از اقدامات ضروری برای جلوگیری از تکرار چنین مواردی است.

برجی با توضیح ماهیت این پدیده، گفت: فرزندپذیری غیرقانونی به معنای دریافت کودک بدون طی مسیر‌های مشخص قانونی است؛ مسیری که برای حفظ مصلحت کودک و اطمینان از صلاحیت خانواده توسط قانون طراحی و به وسیله بهزیستی انجام می‌گیرد.

وی بیان کرد: هنگامی که خانواده پس از چند سال به دلیل نداشتن مدارک هویتی کودک به مراجع قضایی یا بهزیستی مراجعه می‌کند، ابتدا لازم است تأیید شود که هیچ‌گونه خرید و فروش یا ربایشی رخ نداده است و سپس پرونده در سامانه فرزندخواندگی تشکیل می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی یادآور شد: پس از ثبت پرونده، خانواده مانند سایر متقاضیان موظف است در ارزیابی‌های سلامت روان، سوءپیشینه، عدم اعتیاد، بازدید منزل و دوره‌های آموزشی شرکت کند. تکمیل پرونده و تصمیم‌گیری در خصوص صدور مدارک هویتی کودک نیز به مرجع قضایی واگذار می‌شود که شرایط خانواده و مصلحت کودک را به‌طور هم‌زمان بررسی می‌کنند.

برجی در تشریح دلایل گرایش برخی خانواده‌ها به مسیر غیررسمی نیز گفت: بخش مهمی از این موارد ناشی از این تصور است که خانواده در مسیر قانونی فرزندخواندگی پذیرفته نمی‌شود؛ حال آنکه بسیاری از چالش‌ها مانند سابقه اعتیاد درمان‌شده، برخی سوءپیشینه‌های قابل مدیریت یا محدودیت‌های مالی، در فرایند قانونی قابل بررسی و اصلاح است. تنها در مواردی که فرد از نظر روانی یا رفتاری در وضعیت بحرانی باشد، امکان صدور مجوز وجود ندارد.

وی درباره سامان‌دهی پرونده‌های موجود نیز افزود: هدف ما جداکردن کودک از خانواده نیست. پس از طی مراحل قانونی و تأیید دستگاه‌های ذی‌ربط، تلاش می‌شود کودک در همان خانواده بماند، مگر آنکه مصلحت کودک خلاف آن را ایجاب کند. در صورت تکمیل فرآیند، کودک مانند سایر فرزندخوانده‌ها از حمایت‌های بهزیستی تا سن قانونی برخوردار می‌شود و می‌تواند از حمایت‌های تحصیلی، اجتماعی، کمک‌های موردی و... بهزیستی برخوردار گردد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی بر اصلاح برخی فرایند‌ها برای کاهش تمایل به مسیر‌های غیررسمی تأکید کرد و گفت: طولانی بودن بخشی از مراحل، به‌ویژه ارزیابی‌های پزشکی قانونی و محدودیت نیروی انسانی، می‌تواند خانواده‌ها را از ادامه مسیر منصرف کند. استقرار تیم‌های تخصصی در محل، واگذاری بخشی از آموزش‌ها به مؤسسات تخصصی و تسریع در فرایند‌های قضایی از جمله اقداماتی است که روند فرزندخواندگی را هم مطمئن‌تر و هم قابل‌دسترسی‌تر می‌کند.

برجی خاطرنشان کرد: فرزندخواندگی غیررسمی مسیری پرخطر است؛ زیرا ممکن است کودک دوباره با همان شرایط بحرانی گذشته روبه‌رو شود. هدف اصلی ما این است که کودکی که آسیب دیده، دوباره در معرض آسیب قرار نگیرد و بتواند در خانواده‌ای دارای صلاحیت، امنیت و ثبات، مسیر رشد طبیعی خود را طی کند.

منبع: روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.